IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 26 ноември

09:01 | 26.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 26 ноември

И България ще реагира срещу орязаната европомощ за спрените реактори
в. Сега

България, Литва и Словакия подготвят общо становище, с което официално ще възразят срещу орязването на допълнителните средства за окончателното демонтиране на спрените блокове в ядрените им централи, съобщи евродепутатът Владимир Уручев пред "Сега". В четвъртък Европейската комисия обяви, че България ще получи за затворените четири малки реактора на АЕЦ "Козлодуй" 185 млн. евро вместо очакваните 450 млн. евро.

Конституционният съд допусна делото за касиране на президентския вот
в. Сега

Конституционният съд допусна за разглеждане по същество искането на 71 народни представители за оспорване на законността на избора за президент и вицепрезидент.

Съдебният състав е изискал от ЦИК да представи като доказателства образеца от бюлетината за гласуване, сигнали за гласуване с прозрачни бюлетини, данни от секционните протоколи и за нарушения на изборния процес.

"ЛУКойл" дарява през общината четириетажна сграда на МВР
в. Сега

Схемата разкрива как се заобикаля забраната за получаване на дарове от фирми и частни лица, която министерство наложи под натиск

МВР ще получи като дарение луксозна четириетажна сграда в бургаския квартал "Лазур", собственост на "ЛУКойл Нефтохим", съобщи бургаският в. "Десант". Сделката ще мине през общината, за да се заобиколи забраната за дарения от частни лица и фирми, която самото министерство наложи. Финализирането на сделката ще е на 29 ноември по време на сесията на местния общински съвет.

Ромите у нас се удвоили за 65 години
в. Стандарт

София. За 65 години ромите у нас са се увеличили два пъти. Това стана ясно от данни на БАН за периода от 1946 до 2011 г. 

Проф. Атанас Атанасов заяви, че през 1946 г. ромите са били едва 2,42%, турците са били 9,61%, а българите – 83%. През 1956 г. ромите са 2,6%, турците - 8,62%, българите – 85,46%. За 1992 г. данните от преброяването са: роми 3,69%, турци - 9,43%, българи - 85,67%. През 2001 г. ромите са вече 4,68%, турците са 9,42%, а българите - 83,94%. Данните от преброяването за тази година сочат, че ромите са 4,9%, турците са 8,8%, а българите са 84,8%. 

Калина Крумова напусна “Атака”
в. Стандарт

София. Най-атрактивната депутатка от “Атака” Калина Крумова е подала в 16,16 ч днес заявление за напускане на парламентарната група на националистите, научи “Стандарт” от администрацията на Народното събрание. Тя ще остане независима депутатка. 

Цените на морските имоти падат с 5%
в. Стандарт

Варна. Цените на имотите във Варна и около морето ще паднат с около още 5% през следващата година. Това прогнозира проф. Пламен Илиев, ректор на Икономическия университет. 

В условията на криза в най-висока степен на активност е жилищният сегмент. Търсят се предимно малки апартаменти, заради по-ниските размери на инвестициите в тях. 

Златко Димитров е новият директор на „Слънчев бряг” АД
в. Новинар

Избраха нов изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД. Това е Златко Димитров. Той бе избран на проведеното в петък заседание на съвета на директорите на акционерното дружество, което се състоя в морския курорт. 

Преди това бордът прие оставката на Мария Михалева, която тя подаде в края на летния сезон заради кризата с туроператора „Алма тур”.

Чиновниците се множат, ограничават броя им със закон
в. Новинар

Персоналът на администрациите в изпълнителната власт да не може да бъде увеличаван. Това предвиждат промени в Закона за администрацията, приети на първо четене от парламента. По този начин максималният брой на работещите в администрациите ще остане този, който е установен в устройствените им актове към момента на влизането в сила на измененията.

Не се изключва и възможността за намаляване числеността на персонала, се посочва в мотивите на МС, който е вносител на законопроекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още