IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Само една шеста от фирмите са свързали касовите си апарати с НАП

Общият брой на фирмите, които трябва да свържат касовите си апарати с НАП до края на март 2012 г., е около 300 хиляди

15:19 | 24.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Само една шеста от фирмите са свързали касовите си апарати с НАП

До момента само около 50 хиляди фирми в страната са свързали касовите си апарати с Националната агенция по приходите (НАП), което на практика представлява една шеста от фирмите. Това коментира днес заместник-изпълнителният директор на НАП Стоян Марков, съобщиха от приходната агенция.

Общият брой на фирмите, които трябва да свържат касовите си апарати с НАП, е около 300 хиляди. Затова зам.-шефът на НАП призовава търговците да не чакат последния момент, който е 31 март 2012 г., защото това „означава гарантирани проблеми“.  

До края на март 2012 г. всеки търговец в страната, който приема плащания в брой, трябва да свърже касовия си апарат с приходната агенция. 

От НАП припомнят, че в началото на 2011 г. близо 3000 бензиностанции бяха задължени да осигурят дистанционна връзка с информационната система на НАП. Заради неизпълнение на изискването 269 обекта са били запечатани или въобще „не отвориха врати“.

Статистическата информация на НАП показа, че независимо от намалялото потребление на горива в страната, след въвеждане на изискването е отчетен ръст на декларираните обороти от бензиностанциите с 24 млн. лв.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още