IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът посочи Диана Ковачева за министър на правосъдието

Досегашният изпълнителен директор на Асоциация "Прозрачност без граници" ще поеме поста на Маргарита Попова

14:48 | 21.11.11 г.
<p>
	Изпълнителният директор на Асоциация &quot;Прозрачност без граници&quot; Диана Ковачева вероятно ще е новият министър на правосъдието Снимка: БНР</p>

Изпълнителният директор на Асоциация "Прозрачност без граници" Диана Ковачева вероятно ще е новият министър на правосъдието Снимка: БНР

Премиерът Бойко Борисов е поканил изпълнителния директор на Асоциация "Прозрачност без граници" Диана Ковачева за министър на правосъдието и тя е приела. Това съобщи Бойко Борисов в Министерския съвет, информира bTV.

Ковачева ще поеме поста от Маргарита Попова, която бе избрана за вицепрезидент на преминалите избори. По време на предизборната кампания Попова бе в отпуск.

Диана Ковачева е юрист, магистър по право със специалност "Правораздаване", а от февруари тази година е доктор по международно право и международни отношения, съобщава Dnes.bg.

Тя е съпруга на Венцислав Караджов, който е член на ЦИК от квотата на БСП.

Неправителствената организация "Прозрачност без граници", чиято основна цел е противодействие на корупцията на национално и регионално равнище, работи в тясно сътрудничество с Европейския парламент, Европейската комисия и ОЛАФ.

Вчера премиерът обяви, че за него е важно бъдещият правосъден министър да се ползва с добри отзиви в Брюксел и в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още