IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дадоха сигнал за ръст на минималната пенсия догодина

Вероятно увеличението ще бъде предложено между двете четения на проектобюджета за общественото осигуряване

13:43 | 16.11.11 г. 1
Дадоха сигнал за ръст на минималната пенсия догодина

Между първо и второ четене на бюджета за държавното обществено осигуряване за следващата година ще бъде внесено предложение за увеличение на минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст. Това каза заместник-финансовият министър Владислав Горанов, цитиран от БТА. 

Вчера Горанов съобщи, че увеличението на най-ниските пенсии до 200 лв., ще струва на бюджета около 6 млн. лв на месец. Става въпрос за покачване на минималната пенсия от 136 на 145 лева. 

Парите най-вероятно ще дойдат от средствата, които ще се влеят в бюджета след вдигането на пенсионната възраст с една година, което ще стане от 2012 г.

Увеличението на възрастта беше планирано за 2021 г., но финансовият министър ревизира приетата миналата година реформа заради лошите прогнози за икономиката и затова промяната влиза в сила още от 2012 г., поясни още Горанов.

Следващото ново увеличение на възрастта за пенсиониране ще бъде от началото на 2015 г. с четири месеца, съобщи още заместник-министърът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
aldy
преди 12 години
"...Дадоха сигнал за ръст на минималната пенсия догодина..."Дадоха ясен сигнал, че играта е с белязани карти. Сигналът е ясен: "За Бога братя, не плащайте нито стотинка на тия и ония, защото ще ви излъжат и ще ви откраднат паричките". Както и стана. Сребърният фонд изчезна яко дим. Къде, защо, как? Не е интересно. Моите, твоите, техните пари от осигуровки ще отидат за пенсии на шапкарите, за които НИКОЙ НЕ Е ВНЕСЪЛ И СТОТИНКА за осигуряване. Ще им друснат и 20 брутни заплати пак от нашите пари. Та, сигналът е ясен - всеки да се спасява поединично. И никакво доверие на никого!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още