IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайков освободи двама от петимата директори на БЕХ

От Съвета на директорите на енергийния холдинг излизат досегашният изпълнителен директор Мая Христова и зам.-министърът на икономиката Евгени Ангелов

21:33 | 15.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Трайков освободи двама от петимата директори на БЕХ

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков направи промени в Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг, съобщиха от БЕХ.

Броят на членовете на борда е намален от петима на трима души, като от управителното тяло на дружеството са освободени досегашният изпълнителен директор Мая Христова и Евгени Ангелов, зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

БЕХ ще се управлява от Съвет на директорите в състав: Йордан Георгиев, който остава единствен изпълнителен директор на холдинга, зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев  - председател на Съвета на директорите, и Валентин Груев, директор на Дирекция „Индустриални отношения и управление на държавното участие” в икономическото министерство.

Министър Трайчо Трайков се върна тази вечер от Азербайджан, където участваше в българската делегация, ръководена от президента Георги Първанов.

Енергийният холдинг обединява държавните НЕК, "Мини Марица-изток", ТЕЦ "Марица-изток 2", АЕЦ "Козлодуй", "Булгаргаз", "Булгартрансгаз", "Булгартел" и ЕСО. 

Още български новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още