IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

А. Семерджиев: Цената на газа ще поскъпне с по-малко от 5% от януари

Парното отопление няма да поскъпва в средата на отоплителния сезон, заяви председателят на ДКЕВР

12:38 | 15.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
А. Семерджиев: Цената на газа ще поскъпне с по-малко от 5% от януари

Природният газ ще поскъпне с по-малко от 5% от януари 2012 г. Парното отопление няма да поскъпва в средата на отоплителния сезон. Това прогнозира днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, цитиран от БНР.

Така той коментира оповестената вчера прогноза на "Булгаргаз" ЕАД, че в началото на следващата година синьото гориво може да поскъпне с над 17%. По закон, при поскъпване на газа с над 5% топлофикациите в страната могат да поискат повишаване на цените на парното.

Вчера от Булгаргаз припомниха, че през 2011 г. ДКЕВР всяко тримесечие е утвърждавала по-ниски от предложените от „Булгаргаз” ЕАД цени с общо около 14,5%. „Това, заедно с високите цени на алтернативните горива, са основните причини за дадения размер на нашата прогноза за стойността на природния газ от 1 януари 2012 г.“, заявиха от газовото дружество.

„Ако има повишение на цената на газа от януари, то ще бъде при всички положения под 5%“, каза обаче днес председателят на държавния регулатор. Същевременно Семерджиев добави, че „това трябва да го докажем с цифри, защото всеки път водим дела с "Булгаргаз".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Internet
преди 12 години
Кой ще плаща и от какви фондове разликата между вътрешната и междунардната цена на газта? Този юнак на снимката може ли да обясни или не се налага това...Макар и сега Булгаргаз да е вътре с 50 млн лв точно заради тази ножица
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още