IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Военният министър няма да дава премии за 2011 г. заради орязания нов бюджет

Аню Ангелов е отменил заповедта си от края на октомври, като с предвидените пари ще се погасяват средства за покупката на хеликоптерите „Пантер“

11:06 | 10.11.11 г.
<p>
	Модернизацията на армията се провежда активно през последните години</p>
<p>
	Снимка: БТА</p>

Модернизацията на армията се провежда активно през последните години

Снимка: БТА

Министърът на отбраната Аню Ангелов е отменил заповедта си от края на октомври за допълнително материално стимулиране на служителите, постигнали добра работа в системата на отбраната през 2011 г., предаде БТА.

Вчера министърът е подписал нова заповед, с която е решено предвидените средства за премии да се насочат за изплащане на оставащите суми по договора за доставка на хеликоптерите "Пантер".

Решението е взето въз основа на проектобюджета за 2012 г., в който не са заложени допълнително исканите от министерството 82 млн. лева за изплащане на оставащите суми по договора за доставка на хеликоптерите "Пантер". По този начин бюджетът на Министерството на отбраната се намалява с общо 92 млн. лева, поясняват от ведомството.

На извънредно заседание, проведено преди три дни, съветът по отбрана към военното министерство е решил да се пренасочат реализираните от тази година икономии във фонд „работна заплата" към плащане на част от стойността на хеликоптерите през 2011 г.

Целта е „да се обезпечи необходимото финансово осигуряване на системата за отбрана, включително и за безпрепятственото изплащане на работните заплати на военнослужещи и цивилни служители през 2012 г.", поясняват от ведомството.

В документа се отбелязва, че "пренасочването на спестените средства за разплащания през следващата година е тежко решение за всички, но по този начин се осигурява нормалното функциониране на въоръжените сили догодина".

Икономиите във фонд "Работна заплата" през тази година се постигнаха след съкращения в личния състав, припомниха от ведомството.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още