IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДПС подкрепя искането на БСП за касиране на президентските избори

От Движението за права и свободи настояват анкетна комисия да провери действията на МВР по провеждането на изборите

16:15 | 09.11.11 г.
ДПС подкрепя искането на БСП за касиране на президентските избори

ДПС ще подкрепи искането на БСП за касиране на президентските избори, обяви в парламента зам.-председателят на партията Лютви Местан, съобщи Dnes.bg. За да бъде сезиран Конституционният съд, са нужни подписите на 48 депутати.

„Никога българското общество не е имало такива съмнения за опорочаване на вота. Изключителността на ситуацията предполага и изключителни мерки“, каза Местан. Той допълни, че не бива да се допуска политическа безотговорност и този начин на провеждане на избори да се превърне в стандарт.

От ДПС настояват да се създаде анкетна комисия, която да провери действията на МВР по провеждането на изборите заради нарушените права на избирателите. По повод забранителните списъци за вота Местан коментира, че в тях са попаднали много български граждани, които покриват критерия за уседналост, но са били лишени от право на глас.

„Броят е смущаващо висок. Оказа се, че в тези забранителни списъци са попаднали и посланици на Република България. Има изключително трагикомични случаи на хора, които 20 години не са напускали съответното населено място“, обясни зам.-председателят на партията.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още