IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КНСБ и Подкрепа са против закриване на Обществения консултативен съвет към ДКЕВР

Намерение той да бъде закрит според синдикатите личи от мотивите към готвените промени в Закона за енергетиката

16:05 | 05.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
КНСБ и Подкрепа са против закриване на Обществения консултативен съвет към ДКЕВР

КНСБ и "Подкрепа" са против закриване на Обществения консултативен съвет към Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Според тях това означава, че цените на тока, парното, водата и природния газ ще се определят по напълно непрозрачен начин.

В Съвета влизат представители на синдикатите, работодателите, на браншови и обществени организации. Намерение той да бъде закрит личи от мотивите към готвените промени в Закона за енергетиката.

Според вицепрезидента на КТ Подкрепа Димитър Манолов целта е да се осигури комфорт на енергийните предприятия:

"Трябва да им се затворят устата на тези неудобни хора, които питат: "абе защо сега тая цена се покачва така, защо сте признали тези разходи на този, който иска тази цена". Такива неща не бива да се случват. Оттук нататък спокойно ще си живеят началниците на електроразпределителните дружества, началниците на ТЕЦ-овете, началниците на ВЕЦ-овете, началниците на перките, които правят ток. Те ще си получават каквито цени си поискат, а ние ще плащаме сметките."

Вицепрезидентът на КНСБ Николай Ненков е на мнение, че Общественият съвет е пречел да се увеличават неправомерно цените:

"Оттук нататък забравете за прозрачност в образуването на цената на газа, на тока, на парното и на водата. Този Съвет е пречка пред очертаващото се увеличение на цените на редица монополни услуги. Аз преди няколко дни казах за опасността от догодина още с 15% да се увеличи електроенергията. Явно такива изказвания дразнят." 

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още