IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите не приемат проектобюджета за 2012 г.

Според тях предложеният проект за бюджет няма да спомогне за излизането на България от икономическата криза и за създаването на нови работни места

15:26 | 28.10.11 г.
<p>
	&nbsp;Ръководствата на КТ &quot;Подкрепа&quot; и на КНСБ обявиха позицията си относно проектобюджета за 2012 г. <em>Снимка: БТА</em></p>

 Ръководствата на КТ "Подкрепа" и на КНСБ обявиха позицията си относно проектобюджета за 2012 г. Снимка: БТА

КТ "Подкрепа" и КНСБ не подкрепят и не приемат проектобюджета за 2012 г. във вида, в който е предложен. Това бе обявено днес от представители на двата синдиката, съобщи БТА.

Бюджетът за следващата година е прекалено консервативен, предпазлив и рестриктивен, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според него този проектобюджет няма да спомогне за излизането на България от икономическата криза и за създаването на нови работни места. 

Бюджетът не дава гаранции дори и за минимален ръст на доходите, обезщетенията и пенсиите, с изключение на заявените намерения за ръст на минималната работна заплата, посочи Димитров. 

„Задържането на ръста на доходите ще има обратен ефект върху потреблението, което не вещае нищо добро“, коментира Димитров.

В бюджета са заложени 2,5 милиарда лева повече приходи и около 1 милиард лева по-малко разходи спрямо тазгодишния бюджет, което води до един по-нисък бюджетен дефицит, смятат от двата синдиката.

Те настояха в проектобюджета за 2012 г. да се заложи по-голям бюджетен дефицит.

КНСБ и КТ "Подкрепа" предложиха заплатите в бюджетната сфера да бъдат увеличени с 10 на сто от 1 януари 2012 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още