IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Държавната компания за магистралите ще заработи от средата на 2012 г.

За изпълнителен директор на националната компания с днешна дата е назначен пътният инженер Асен Антов

15:58 | 26.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
Държавната компания за магистралите ще заработи от средата на 2012 г.

Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“, създадена да управлява проектирането и изграждането на магистралите „Струма“, „Хемус“ и „Черно море“, реално ще заработи в средата на 2012 г. Това съобщи за Investor.bg Асен Антов, който от днес официално е назначен за изпълнителен директор на компанията. Първоначалните очаквания бяха, че новата компания ще заработи в началото на следващата година.

В предстоящите месеци ще бъде формиран екипът от експерти на компанията. Тепърва ще се определят и структурните звена, като вероятно за целта ще се се ползват услугите и на консултант. Предстои нелеката задача компанията да бъде акредитирана и като бъдещ получател на евросредства.

Първите дейности на новата държавна компания ще бъдат свързани с доизграждането на магистрала „Струма“, като постепенно функциите й ще се разширят, посочи Антов.

При представянето на новия директор министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова посочи, че не очаква „никаква конкуренция между АПИ и Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“, тъй като те са от един екип и имат ясно определени задачи и отговорности“.

Антов, който по образование е пътен инженер, е работил в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), след което е бил консултант в същата област, включително и относно проектирането на „Струма“.

На въпрос дали агенцията по пътищата е готова за почистването през зимния сезон Лиляна Павлова повторно увери, че подготовката се извършва по график.

Изпълнителният директор на АПИ Лазар Лазаров допълни, че вече са сключени договори с фирми за зимно поддържане на републиканската мрежа във всички области на страната с изключение на Бургас, където има обжалване на конкурса за избор на изпълнител. Според новите изисквания, въпросните договори са за срок от 4 години, а не за една, както беше до миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още