IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В МРРБ назначават зам.-министър за ВиК сектора

Четвъртият заместник на Лиляна Павлова е бил инвестиционен директор в „Софийска вода“

10:43 | 26.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
В МРРБ назначават зам.-министър за ВиК сектора

Днес официално ще бъде назначен четвърти зам.-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и това е Добромир Симидчиев, съобщи в сутрешния блок на БНТ министър Лиляна Павлова.

Предвижда се Симидчиев да отговаря основно за водния сектор, включително за строежа на пречиствателни станции. По думите на Павлова необходимостта от назначаването на още един нейн заместник е възникнала заради предстоящата важна реформа във ВиК сектора. Реформата е свързана и с приемането на нова стратегия за развитие на водния сектор, с разделянето на собствеността върху водоизточниците и водната инфраструктура.

"Добромир Симидчиев има голям опит именно във водния сектор, бил е и инвестиционен директор в „Софийска вода“, допълни Лиляна Павлова.

Тя коментира още, че бюджетът на МРРБ се предвижда да бъде колкото и миналата година, т.е. около 248 млн. лева. Затова ведомството ще се фокусира само върху финансирането на най-важните обекти.

Министър Павлова припомни, че регионалното министерство ще ползва и евросредства за строежа на пътища по оперативна програма „Регионално развитие“. Целта ще е през следващата година по тази програма да бъдат разплатени около 500 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още