IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

РЗС ще подкрепи Плевнелиев на балотажа за президент, обяви изненадващо Яне Янев

Не може да си позволим да подкрепим протеже на Гоце да продължи да бъде президент защото престоят му на практика ще стане 15 години, заяви лидерът на "Ред, законност и справедливост"

01:32 | 26.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
РЗС ще подкрепи Плевнелиев на балотажа за президент, обяви изненадващо Яне Янев

Лидерът на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев заяви изненадващо, че на втори тур партията му подкрепя за президент кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев, пише Dnes.bg.

Месеци преди вота РЗС обвиняваше бившия строителен министър в закононарешуния, уличаващи го в корупция. А седмица преди първия тур Янев свика медиите и извади разкрития за Росен Плевнелиев - 17 данъчни нарушения на бившия регионален министър от декларациите му пред Сметната палата. Наред с това слоганът на кандидата на РЗС за "Дондуков" 2 Атанас Семов бе "Ще уволня Бойко Борисов!"

Днес обаче лидерът на РЗС е повече от категоричен, че на втория тур партията му и симпатизантите им трябва да застанат зад кандидата на ГЕРБ.

"Не може да си позволим да подкрепим протеже на Гоце да продължи да бъде президент защото престоят му на практика ще стане 15 години. Все пак сме правова и демократична държава, пък и конституцията позволява най-много два мандата.

"Чрез Калфин той иска да си продължи управлението и да си подготви връщането в БСП. От РЗС не участваме в подобен сценарий затова, защото РЗС е дясноконсервативна партия и не може по никакъв начин да гласуваме за кандидат на ДПС и БСП", коментира Янев пред агенция "Фокус".

На въпрос за това, че РЗС имаше собствен кандидат за президент Атанас Семов и въпреки това са ги свързвали с кандидата за президент Алексей Петров, Янев коментира:

"Алексей Петров с участието си на тези президентски избори нанесе най-големи вреди на "Ред, законност и справедливост". Много отдавна и никога не е имало каквато и да било допирна точка на Алексей Петров и РЗС. Това са само митове и легенди, които разпространяват наши зложелатели. Както видяхте Алексей Петров игра самостоятелно на тези избори и показа какво може", завърши лидерът на РЗС.

Междувременно Централната избирателна комисия все още не може да обяви окончателните резултати след първия тур на изборите, защото все още се приемат и обработват протоколи от общинските избирателни комсии, съобщава БНТ. Според междинните данни на близо 97% обработени протоколи, на балотаж отиват кандидатпрезидентските двойки Плевнелиев - Попова, които имат 40,14% и Калфин - Данаилов с 28,84% от гласовете.

Още български новини от Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
коки
преди 12 години
Оказа се ,че Атанас Семов не споделя възгледите на Янето.Видно от изказването в профила му във фейса>цитирам,,Атанас Семов преди 4 часаСкъпи приятели или несъгласни, моята позиция не се е променяла нито за миг - аз не мога да подкрепя нито ГЕРБ, нито БСП с ДПС! Твърдя, че РЗС не се е отметнала от позициите си, не е "клекнала пред Борисов" и никога няма да го направи! Смятам ниския резултат на изборите за лична слабост и още в неделя вечерта подадох оставка като заместник-председател на партията. Не получих подкрепа, получих хули - и преди, и след вода. Но продължавам категорично да подкрепям каузата за Нова конституция! На всички огорчени поднасям извиненията си, макар да не съм направил нищо нередно, на всички приятели - сърдечно благодаря! Влязох в битката с вдигната глава, излизам с наведена глава, но с чисти ръце...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още