IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Искаме да спечелим голямата война

Той заяви, че ще се бори за всички гласове на хората от различни етноси, но няма да влиза в договорки

22:28 | 23.10.11 г. 3
Плевнелиев: Искаме да спечелим голямата война

Изборът на балотажа между мен и Ивайло Калфин ще бъде лесен, прогнозира пред БНТ кандидатът за президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев, който води според предварителните данни на социологическите агенции.

Според него високата избирателна активност в страната опровергавала думите на лидера на БСП Сергей Станишев, че хората се страхували да дадат своя глас.

„Не се успокояваме, че водим, важна е крайната победа“, застрахова се Плевнелиев.

Той отбеляза, че е водил позитивна кампания и е поел конкретни ангажименти, заради което е стигнал до добрия изборен резултат.

Плевнелиев посочи, че в математиката има едно правило, че две отрицания водят до плюс. Опонентите му били с ниска степен на обществено доверие, което било първото „не“. Второто „не“ било, че са говорили с неверни факти.

„За нас се получи „да“. Всеки, който се опитва да спечели малката битка, пропуска голямата война, а ние искаме да спечелим нея. Една война, която отпушва европейските коридори и дългосрочната битка за модерна България“, каза Плевнелиев. "На Калфин са му спирали еврофондовете, аз съм ги усвоявал“, добави още Плевнелиев.

Той беше категоричен, че няма да търси подкрепа за втори тур от ДПС. Плевнелиев заяви, че ще се бори за всички гласове на хората от различни етноси, но в договорки няма да влиза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
diado mrass
преди 12 години
Като погледна назад, през последните 50 години, май няма друг Премиер освен Борисов, който да е направил повече за България. Ако греша, моля да ми дадете пример. Само ако може, не ми давайте за пример някой член на тройната коалиция. Моля ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Едно е безспорно - приключи позорният период, в който България имаше за президент истинска марионетка. Защото такива са всички агенти на ДС, включително и Гоце Първанов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Императорът
преди 12 години
О, да... затова охранявахте мангалският мегапрестъпник Киро, все едно е папата... щото не влизате в етнически договорки...Хора - на балотажът всички пред урните - да не допускаме престъпникът борисов да заграби цялата власт в държавата чрез марионетките си !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още