IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

27% са некоректните абонати на Топлофикация София

Ще продължим да прилагаме рестриктивните мерки и да търсим правата си по съдебен път, заяви изпълнителният директор Стоян Цветанов

17:54 | 21.10.11 г. 2
27% са некоректните абонати на Топлофикация София

Некоректните абонати на Топлофикация София ЕАД са 27%, заяви Стоян Цветанов, изпълнителен директор на дружеството. Спрямо тях ще продължим да прилагаме рестриктивните мерки и да търсим правата си по съдебен път, уточнява той.

С цел да стимулира още повече останалите 73%, Топлофикация София ще върне обратно всички пари, платени от 200 лоялни абонати за миналия отоплителен сезон.

Тегленето на томболата за годишните бонуси в програмата “Лоялни клиенти - битови абонати” е извършено в присъствието на нотариус, както и на Иван Петров - главен експерт в Комисията за защита на потребителите, Георги Славов - юридически консултант на Националната асоциация на домоуправителите в Република България и Стоян Цветанов -изпълнителен директор на Топлофикация София.

Щастливците са определени на томболен принцип сред всички потребители, които 3 или повече години не са забавяли плащане към дружеството. Като част от бонусната програма на компанията “Лоялни клиенти – битови абонати” тази седмица бяха изтеглени и имената на още 150 абоната, които са били изрядни платци през последните две години. На тях компанията ще възстанови 90% от сметките, платени през миналия отоплителен сезон. 100 късметлии пък получават възстановяване на 80% от сметките за 12 месеца защото са били стриктни в плащането през последната година.

Всички 450 печеливши ще получат наградите си под формата на приспадане на сумата от дължимото за топлинна енергия през следващите месеци до изчерпване на спечеления бонус, но за период не по-дълъг от една година.

Топлофикация София стартира програмата “Лоялни клиенти - битови абонати” през април тази година с редовна месечна томбола за 20 от коректните си абонати, които всеки месец са плащали сметките си в безлихвения срок. До този момент печелившите са 140 абонати и тяхната награда е 60% приспадане на дължимата сума за предходния месец, като общата сума на бонуса е близо 5 000 лв.

Общият размер на годишните и месечни бонуси, които дружеството подарява на лоялните си клиенти надхвърля 267 000 лв.

В момента Топлофикация София ЕАД е 100% собственост на Столична община. Финансовото й състояние остава критично, като загубата за 2010 г. е 10,4 млн. лв. след 41 млн. лв. загуба за 2009 г.

Разходите за аморитазиция са за по 29 млн. лв. през 2010 г. и 2009 г., тоест ако компанията не обновява техническата си база ще реализира печалба преди лихви данъци, амортизации и обезценки (EBITDA). Разходите за лихви през 2010 г. са за едва 803 хил. лв. спрямо 2,24 млн. лв. за 2009 г.

Пасивите на Топлофикация АД са за 548,7 млн. лв. в края на 2010 г., като се увеличават с 38 млн. лв. през 2010 г. Собственият капитал на Топлофикация е 211 млн. лв. в края на 2011 г. при активи за 760 млн. лв.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Докато това образование краде от потребителите си нищо добро не го очаква. Искренно се чудя, как въобще още имат клиенти тези дружества!!!? Трябва да е много зле с математиката човек, за да им стане потребител!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Докато това образование краде от потребителите си нищо добро не го очаква. Искренно се чудя, как въобще още имат клиенти тези дружества!!!? Трябва да е много зле с математиката човек, за да им стане потребител!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още