IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Мини Марица-Изток" обновява техниката си с оборудване за над 12,5 млн. евро

Минната техника се осигурява от Siemens, като проектът трябва да приключи до две години

14:13 | 20.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
"Мини Марица-Изток" обновява техниката си с оборудване за над 12,5 млн. евро

Договор за обновяване на минната техника подписаха днес в Раднево ръководителите на "Мини Марица-Изток" ЕАД и Siemens ЕООД България, съобщи БТА.

Реализирането на проекта започва през ноември и по договор трябва да приключи след две години.

Фирмата изпълнител на ремонта е избрана и одобрена от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Стойността на договора е 12,56 млн. евро, от които 70 на сто са финансиране от Международния фонд АЕЦ "Козлодуй" и 30 на сто са собствени средства на въгледобивното дружество в Раднево.

Обновяването на минната техника е най-големият от общо трите проекта по споразумението за безвъзмездна помощ, сключено през юни 2009 г. с Международния фонд АЕЦ "Козлодуй", администриран от ЕБВР. Чрез него се подкрепя програмата за рехабилитация на минното оборудване в "Мини Марица-Изток" ЕАД.

Подписаният преди две години документ визира обща стойност на трите проекта в размер на 21,5 млн. евро, от които безвъзмездно "Мини Марица-Изток" ще получи 15 млн. евро (70% от предвидените за трите проекта средства в споразумението). Останалите 30 на сто от средствата представляват съфинансиране от страна на минното дружество.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още