IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социолози са на различни позиции за успеха на кандидатпрезидентските двойки

Много е голяма вероятността да има втори тур на президентските избори, смятат експертите

17:32 | 17.10.11 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

От: Петя Шекерлетова

Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев – Маргарита Попова се е представила най-добре на телевизионния дебат по bTV, проведен в събота вечер. След тях се нареждат Меглена Кунева - Любомир Христов, накрая са Ивайло Калфин - Стефан Данаилов.

Това показва експресно проучване на Института за социални изследвания и маркетинг МБМД, предоставено на Dnes.bg.

Изследването е проведено в неделя 16 октомври сред 1051 пълнолетни граждани.

На въпрос коя от кандидатпрезидентските двойки се представи най-добре, 35% са посочили Росен Плевнелиев, Кунева печели одобрението на 21,6%, а Калфин се нарежда трети – с 21%.

Резултатите от дебата обаче не обръщат нагласите за гласуване и подреждането в челната тройка се запазва в познатия досега вид – Плевнелиев, Калфин и Кунева, според МБМД.

Кой води най-успешна предизборна кампания ще видим в деня на изборите, коментира за Dnes.bg социологът Мирослава Радева. Според нея по време на дебата по bTV на Плевнелиев му трябвало малко време да влезе в новата си роля.

Плевнелиев е най-сериозно подготвеният партиен кандидат, смята политологът Татяна Буруджиева. Плюсът на Ивайло Калфин е, че той може би е най-опитният политик от гледна точка на избори, като поведение на политик, който трябва да спечели доверието на хората, допълни тя. Според Буруджиева големият плюс на Меглена Кунева е, че е жена, много успяла в сферата на политиката.

На въпрос кой се е представил най-добре по време на дебатите Буруджиева смята, че в дебата по ТВ 7 най-добре се е представил Ивайло Калфин.

Много е голяма вероятността да има втори тур между Плевнелиев и Калфин, прогнозира Мирослава Радева. Прогнозирам сближаване на първия и втория, което ще е в резултат на дебата, каза от своя страна  Буруджиева.

Още новини от Избори 2011 четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
IMRO
преди 12 години
Буруджиева откога е станала социолог не ми е ясно. Тя се води уж политолог, но е всъщност "социалистолог" като Живко Георгиев, Кольо Колев и Юри Асланов. Няма да се учудя, ако и плащат и заплата от ВС на БСП.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още