IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кабинетът не предвижда понижение на безработицата догодина

В Бюджет 2012 ще бъде записан процентът, който беше заложен и през тази година

16:34 | 17.10.11 г.
Кабинетът не предвижда понижение на безработицата догодина

Правителството не предвижда безработицата през следващата година да се понижава. В макрорамката на Бюджет 2012 ще се запише процентът, който беше заложен и тази година, потвърди социалният министър Тотю Младенов, цитиран от БНР.

Следващата година ще бъде записан прогнозен среден процент на безработицата от 9,4 на сто, колкото беше заложено и тази година.

Министър Младенов съобщи, че за коледните добавки на пенсионерите още е рано да се говори, тъй като се чакат разчетите на финансовия министър Симеон Дянков.

В контекста на темата за заетостта президентът на КНСБ Пламен Димитров предупреди, че се очакват протести заради намерението на кабинета да замрази доходите за четвърта поредна година.

"Не приемам прибързаното изказване на министър Дянков, че видите ли, догодина всичко ще бъде замразено. То е икономически вредно. Напрежението, което се трупа в страната, преминава определени граници. Дали синдикатите плашат с протести? Не, не плашат никого с протести, просто анализираме и виждаме каква е картината", коментира Димитров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още