IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Имаме най-добрите взаимоотношения с Турция от 22 години насам

Премиерът откри втори завод на турски поддоставчик за автомобилната индустрия край Кърджали, инвестицията е за 10 млн. лева

15:44 | 15.10.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	Премиерът Борисов при откриването на завода.<em> Снимка: БТА</em></p>

Премиерът Борисов при откриването на завода. Снимка: БТА

На тържество днес втори завод на "Теклас- България" за производство на каучукови и пластмасови изделия за най-известните автомобилни компании в света откри край Кърджали министър-председателят Бойко Борисов. С него лентата прерязаха министърът на МРРБ Лиляна Павлова и собственика на концерна "Теклас" Мордо Данон. Тук бе и посланикът на  Турция у нас Исмаил Арамаз, предаде БТА.

Инвестицията е за 10 млн. лева и до няколко месеца ще бъдат разкрити нови 250 работни места. Продукцията е изцяло експортна, тя е насочена към такива автомобилни гиганти като Volkswagen, Audi, Skoda, Volvo, Saab, Opel, Chevrolet, Renault, Fiat.

“На България й трябват такива инвеститори, за да може хората тук да си останат по населените места и да получават добри заплати“, заяви Борисов пред множеството работници и специалисти. „Това място за кърджалийци е знаково. Преди години тук е имало барутни погреби, а сега едно от най- модерните производства от бранша в страната“.

Премиерът констатира, че за последните 22 години сега България е в най-добрите си взаимоотношения със съседна Турция.

„И това е една от причините никой да не може да плаши и заблуждава местното население с небивалици, каквито се говореха с идването на ГЕРБ на власт. Само за две години нещата за региона коренно са се променили“, смята Борисов.

Той изтъкна, че освен нови заводи и работни места, сега в региона се строят пътища, предстои отварянето на прохода Маказа.

„В личен разговор премиерът Папандреу ме увери, че въпреки изключително тежката криза,ще бъде направено всичко възможно до края на ноември оставащият 1,3 км. път от гръцка страна да бъде готов“, заяви министър- председателят. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Борисов: Имаме най-добрите взаимоотношения с Турция от 22 години насам ...Ако се "наведеш" още малко може и по-добри да станат за тебе и за "бандитското ти обкръжение".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
dakl
преди 12 години
Б.Б. е истински магьосник -до каквото се докосне , или само произнесе , то веднага става най-доброто на планетата Земя, а не е изключено и да е вълшебникът на цялата Галактика!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
FINTA
преди 12 години
Нещо сериозно сте се побъркали и двамата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
Internet
преди 12 години
Лелее, Рапона съвсем лудна - вече и на международно ниво
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 3
aristotel
преди 12 години
АШКОСУН бе държавни умници. РАЗГРАБИХА всички български заводи и ги продадоха за скраб били КОМУНИСТИЧЕСКИ, остарели - ГЛУПОСТИ. БЯХА най вече БЪЛГАРСКИ и то на всички граждани и данъкопладци. Продадоха ги за жълти стотинки и си ги прибраха в джоба. След 20 г. ПРЕХОД ще се радваме на чужди инвестиции БРАВО АШКОСУН бе АРКАДАШ. Утре момчетата ще си тръгнем и пак работешите там ще се окажат като най големия бизнес в *** кафенета, ресторантчета, магазинчета ами това е истината другари, другарки и вие господа и госпожи цяла държава от бедняци по-бедни и от АФРИКАНските републики ни превърнаха в КОНСУМАТОРНИ прасета. Месо няма - от аржентина бразилея и соя, в МЛЯКОТО - ГУМА в червения пипер керемидки на прах, в пилето - ВОДА и АНАБОЛИ, НАТУРАЛНИТЕ сокове с опасни вещества да затова АШКОСУН бе господа видни политици - Костов, Софиянски, меглена Кунчева и брачедчето и , ЦАР-о, да не забравяме сашо-апашо, надеждите до костов, СТАНИшеф, ПЪРВАНКАТА. но най хитрия е ТРАКТОРА - прави ви СМЕШНИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още