IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоминистерството е наложило през септември глоби за близо 200 хил. лв.

Събраните суми по нови и стари актове са малко над 90 хил. лв.

17:53 | 11.10.11 г.
Екоминистерството е наложило през септември глоби за близо 200 хил. лв.

Русенската община Бяла пък трябва да плати глоба от 10 хил. лева за неправилна експлоатация на депото, на което е било допуснато запалване на отпадъците.

За същото нарушение монтанската екоинспекция е наказала със 7 хил. лв. „Еко-Титан” ЕООД, който е оператор на общинско депо за битови отпадъци в землището на град Димово.

Екоинспекцията в Благоевград пък е глобила с 5 хил. лв. физическо лице, което незаконно е превозвало отпадъци от Гърция към България.

С решение на директора на инспекцията в Бургас е спряна дейността на три инсталации. Пореди липса на комплексно разрешително е прекратена работата на инсталация в „ТИТ-Биодизел” ЕООД в град Камено и на „Синтия” ЕООД.

Още веднъж е наложена глоба на предприятие за производство на месо в село Чубра, собственост на „Галус-Ко” - Славянци, поради това, че локалното пречиствателно съоръжение за отпадни води не работи.

За неправилна експлоатация на пречиствателни съоръжения за отпадни води са наложени санкции от екоинспекциите в Хасково, Смолян, Шумен и Благоевград на обща стойност 6 хил. лв.

За заустване на отпадъчни води без издадено разрешително е санкциониран едноличен търговец „Шейнур Нурта” в благоевградското село Абланица. За замърсяване на река Соколица с пепелина вследствие на аварийни пропуски на сгуропроводи е наложена санкция от 5000 лв. на „Контур Глобъл Марица Изток 3” АД.

От екоинспекциите в Русе, Пазарджик и Плевен са наложени санкции за 10 хил. лв. на „Керос България” ЕАД - Русе, „Свиком” АД – село Априлци и  „Нафтекс Петрол” ЕООД, гр Варна (за петролната им база в Плевен) поради неизпълнение на условията в издадените комплексни разрешителни.

За неизпълнение на задължението за нотифициране в Европейската агенция по химикали на произвеждано химично вещество с 10 хил. лв. е глобено бургаското дружество „Успех 2005” ООД, а с 5 хил. лв. е санкциониран едноличен търговец „Тодор Петков”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още