IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преразпределиха ресорите на зам.-министрите в МРРБ

Под прекия контрол на министър Лиляна Павлова ще бъдат ОП "Регионално развитие" и АПИ

16:28 | 10.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
Преразпределиха ресорите на зам.-министрите в МРРБ

Новият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова преразпредели ресорите, за които отговарят тримата зам.-министри, съобщиха от МРРБ.

Лиляна Павлова, която доскоро като зам.-министър отговаряше за оперативна програма (ОП) “Регионално развитие”, ще продължи да ръководи пряко това звено. Под нейн пряк контрол ще бъде главна дирекция “Управление на териториалното сътрудничество” и Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ).

Структурните звена, за които ще отговаря зам.-министър Николай Нанков са Агенция по геодезия, картография и кадастър, Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК), главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” и главна дирекция „Стратегическо планиране на регионалното развитие и административно-териториално устройство”.

Под опеката на зам.-министър Екатерина Захариева са петте дирекции „Устройство на територията”, „Концесии”, „Държавна собственост”, „Търговски дружества и държавни предприятия”, „Жилищна политика”.

Назначената за зам.-министър през миналата седмица Николина Николова ще отговаря за координацията на дейностите по разработване и прилагане на стратегията на Европейския съюз за развитието на Дунавското пространство и на Национална стратегия за интегрираната морска политика.

Николова също така ще координира международните отношения и връзките на МРРБ с европейските институции, както и подготовката и изпълнението на стратегията до 2020 г. в пътния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още