IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вероятността от втори тур на кметските избори в София нараства

Готовност за участие в местните избори заявяват между 55 и 59% от избирателите в столицата, показва проучване на агенция "Алфа Рисърч"

16:47 | 06.10.11 г. 3
Вероятността от втори тур на кметските избори в София нараства

Нараства вероятността от втори тур на кметските избори в София, сочи проучване на агенция "Алфа Рисърч", проведено сред 800 пълнолетни граждани на столицата в периода 22 - 29 септември, предаде БТА.

Налице са две противоречиви тенденции в обществените нагласи, чието развитие през оставащите седмици до вота ще окаже съществено влияние върху изборните резултати в София в битката за кметския пост, смятат социолозите.

Благоприятната тенденция за сегашната столична управа е преобладаващата удовлетвореност от работата на кмета Йорданка Фандъкова и умерено позитивната оценка за развитието на града. Според 40% от софиянци ситуацията в столицата се подобрява срещу 20%, които са на противното мнение.

Положителните оценки се дължат на подобренията в централните градски зони. В същото време критиките се задълбочават и  60 на сто от столичани вече смятат, че не се усеща подобрение в крайните квартали.

Сред мнозинството от избирателите се появава и мнение за наличие на корупция в управлението на Столична община, което се определя като един от основните фактори за търсене на алтернатива на сегашния модел на управление на общината, показва още проучването.

Готовност за участие в местните избори към момента заявяват между 55 и 59% от избирателите в София. Трима претенденти имат най-големи шансове да достигнат до евентуален повторен вот - кандидатите на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, на Синята коалиция - Прошко Прошков и на БСП - Георги Кадиев.

Йорданка Фандъкова стартира кампанията с най-висока подкрепа от 30,8 на сто. На второ място, макар и с малка преднина, се нарежда Прошко Прошков - с 12,9 на сто и на трето е Георги Кадиев с 12.4 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
sonka.74
преди 12 години
Със сигурност Прошков ще отиде на балотаж. София се нуждае от силно дясно управление и политици от ново поколение, които имат визия за развитието на града и воля да го постигнат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
IMRO
преди 12 години
Трябва да ти увеличат дозата antipsychotics тогава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
forexar
преди 12 години
Еееех? А аз се надявах на Прошков да спечели още на първия тур.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още