IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АЕЦ Козлодуй произведе със 7% повече електроенергия за деветте месеца

Към днешна дата пети енергоблок работи със 100% натоварване, а шести енергоблок е в планов годишен ремонт

17:26 | 03.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
АЕЦ Козлодуй произведе със 7% повече електроенергия за деветте месеца

За деветте месеца на 2011 г. “АЕЦ Козлодуй” ЕАД произведе над 12,42 млн. мегаватчаса (MWh) електроенергия, съобщиха от централата. Генерираната електроенергия е със 7,38% повече в сравнение с произведеното през същия период на миналата година.

Още до 9 септември е произведено планираното за периода количество от над 11,55 Mwh електроенергия, в съответствие със съгласувания с Елекроенергийния системен оператор (ЕСО) график. До края на септември бяха произведени допълнително 870,7 Mwh.

Така изпълнението на плана на "АЕЦ Козлодуй" за деветте месеца достигна 107,54%. Това е отлично експлоатационно постижение на 1000-мегаватовите пети и шести блок на АЕЦ “Козлодуй”, коментират от централата.

Към днешна дата пети енергоблок работи със 100% натоварване на мощността, а шести енергоблок е в планов годишен ремонт, започнал на 24 септември 2011 г., допълват от АЕЦ Козлодуй. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
Интересно, с какво са повишили производството над нормата? С орязване на време за ремонтно-експлоатационни работи или с претоварване на машините? До какво може да доведат едното и другото, предполагам, се сещате всички.Или с нарочно планиране на изкуствено разтеглени периоди за работата така, че, да се показват "отлични" резултати? Произведено в повече - това е добре но, дано не правят някого някъде по веригата на ***. Няма да му /ни/ хареса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още