IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руски министър обяви, че "България Ер" заслужава да не лети до Русия

Българската авиокомпания законово е била длъжна да превози туристите на „Алма тур“ въпреки междуфирмения спор, обяви министърът на спорта, туризма и политиката за младежта на Русия Виталий Мутко

12:51 | 27.09.11 г. 2
<p>
	Янко Георгиев.<em> Снимка: БТА</em></p>

Янко Георгиев. Снимка: БТА

Българската авиокомпания "България Ер" заслужава да й бъде забранено да лети до Русия заради скандала с руските туристи, чиито полети от България до Москва и Санкт Петербург бяха отменени. Това е обявил министърът на спорта, туризма и политиката за младежта на Русия Виталий Мутко пред агенция РИА Новости.

Изявлението на руския министър е направено броени дни след пресконференцията, дадена от изпълнителния директор на "България Ер" Янко Георгиев в Москва, когато той се извини официално на руските туристи за неизпълнените полети в началото на септември.

Руският министър обясни, че инцидентът с блокираните туристи, които не можаха да се приберат в Русия заради финансовите проблеми между двете български компании ще се отрази на българския туристически пазар.

„Този спор е между две юридически лица – туристическата агенция и авиопревозвача. Но какво са виновни за това руските граждани. Още повече, че полетът не е бил чартърен и авиокомпанията не е имала право да не лети“, пояснява руският министър. Според него транспортната компания е била длъжна да върне туристите в страната им.

В тази връзка Витайлий Мутко обяснява, че министерството и агенцията по туризма на Русия ще подкрепят жалбите, които туристите ще заведат по съдебен ред за нанесените им вреди заради този инцидент.

България Ер е част от икономическата група на Химимпорт АД.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
mapto
преди 12 години
Няма как: Кремъл предпочита своите пред ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
IMRO
преди 12 години
Вярно. По-добре до Русия да летят само руски авиокомпании, на които самолетите им се разпадат във въздуха или при кацане. Авиокатастрофи в Русия има по веднъж на месец, което е сериозен атестат за качеството на руските превозвачи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още