IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общо 28 хиляди кандидати са регистрирани за местния вот в страната

От днес вече е достъпен Единният регистър по Изборния кодекс

17:11 | 26.09.11 г.
Общо 28 хиляди кандидати са регистрирани за местния вот в страната

Единният регистър по Изборния кодекс (ЕРИК) вече е достъпен от интернет страницата на Сметната палата на адрес www.bulnao.government.bg, съобщават от палатата.

Към момента регистрираните в Централната избирателна комисия (ЦИК) участници в изборите за президент и вицепрезидент са 18, а регистрираните партии за вота за общински съветници и кметове са 70 плюс 3 партии, които образуват коалиция.

За изборите за общински съветници и кметове инициативните комитети и местните коалиции по данни на общинските избирателни комисии са над 1 100. Общият брой на регистрираните кандидати за кметове на общини, общински съветници и кметове на кметства за местните избори надхвърлят 28 хиляди.

Окончателната информация  за всички регистрирани участници в изборите ще бъде обявена 20 дни преди изборите, когато изтича срокът за обявяване на недействителност или отказ за регистрация или други обстоятелства, посочват от палатата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още