IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Военните залагат увеличение на бюджета за отбрана за 2012 г. в абсолютен размер

Има стремеж до 2020 г. секторът да получава 1,5% дял от БВП, обяви военният министър Аню Ангелов

14:44 | 26.09.11 г.
Военните залагат увеличение на бюджета за отбрана за 2012 г. в абсолютен размер

Разчетите и виждането на военното ведомство са за увеличение на бюджета за отбрана през 2012 г. в абсолютен размер. Това съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов по повод предварителната рамка на бюджета на ведомството, по която тепърва ще се водят разговори с министерството на финансите, предаде БТА.

Ангелов посочи, че са получили уверение от финансовото министерство, че има стремеж средногодишно до 2020 г. да се поддържа дял на бюджета за отбрана от брутния вътрешен продукт в размер на 1,5 процента.

Ангелов поясни, че на по-късен етап ще се прецени възможността за допълнително материално стимулиране, което да се отпусне за военнослужещите до края на годината, като поясни, че това заплащане ще зависи от ефективността на работата.

За следващата година в системата на отбраната може да има увеличение на заплатите, но ако такова има и за страната, заяви Аню Ангелов.

Началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов ще подпише утре с високопоставен военен от НАТО декларация за приключването на изпълнението на плана за интеграция на българските въоръжени сили в НАТО.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още