IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦИК допусна всички кандидати до участие в президентските избори

Това е станало, след като от Главна дирекция ГРАО са проверили кандидатите

17:11 | 21.09.11 г.
ЦИК допусна всички кандидати до участие в президентските избори

Всички кандидати за президент ще бъдат допуснати до явяване на избори, обявиха от Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщи БНР. Това е станало, след като от ЦИК са получили резултата от проверката, направена от Главна дирекция ГРАО.

Преди седмица от ЦИК поиска кандидатите да бъдат проверени дали отговорят на конституционното изискване да са живели в страната през последните 5 години, поставени ли са под запрещение, изтърпяват ли наказание лишаване от свобода, имат ли друго гражданство освен българско и дали са пребивавали повече от 183 дни за всяка от годините след 23 октомври 2006 г. на територията на страната.

Подобна проверка се прави за пръв път преди президентски избори. Първоначално от ГРАО обявиха, че не могат да проверят, дали кандидатите са пребивавали на територията на страната повече от 183 дни за всяка от годините след 23 октомври 2006 г., но на 21 септември от дирекцията отчетоха, че проверката е извършена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още