IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подготвят се промени за многопрофилните болници

Бившите белодробни и кожни диспансери ще бъдат слети с големите здравни заведения

14:31 | 17.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Подготвят се промени за многопрофилните болници

Бившите белодробни и кожни диспансери ще бъдат слети с многопрофилните болници. Това съобщи в Шумен министърът на здравеопазването доктор Стефан Константинов, предаде БНР. 

Той откри обновените очно и урологично отделение на многопрофилната болница в града. Излишно е деленето на държавни и общински болници, твърди Константинов. Необходими били по-малко болници, но с по-добра техника и оптимизиран персонал. 

„Ако нещата в едното лечебно заведение не вървят, по-добрият вариант е да се оптимизира дейността му и да имаме едно общо лечебно заведение. Кожните диспансери нямат абсолютно никакво бъдеще като такива. Идеалният вариант е те да намерят мястото си като отделения в болниците”, каза Константинов.

Идеята за комплексните онкологични центрове е те да се превърнат в сериозни места за лечение на онкологично болните. Там самото вливане в други заведения не е на дневен ред.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още