IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емануил Йорданов е кандидатът на СДС за вицепрезидент

Заедно с кандидата за президент Румен Христов двамата ще се регистрират в ЦИК утре

17:37 | 15.09.11 г.
Емануил Йорданов е кандидатът на СДС за вицепрезидент

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов е кандидатът за вицепрезидент на Съюза на десните сили в двойка с Румен Христов, съобщи Дарик радио.

Двамата претенденти ще се регистрират в Централната избирателна комисия (ЦИК) утре, за да участват във вота на 23 октомври.

Сините последни решаваха за това кой да е кандидатът им за вицепрезидент в дискусия с партньорите им от Общността на демократичните сили.

Преди СДС да реши да се регистрира заедно с ОДС за президентския вот и така да развали Синята коалиция, се очакваше номинацията за вицепрезидент да дойде от ДСБ. След "развода", макар да подкрепиха Христов, тъмносините обявиха, че нямат отношение към номинацията за втория човек в кандидатпрезидентската двойка.

Емануил Йорданов е завършил право в Софийския университет "Климент Охридски" и в момента практикува като адвокат. През 1997 година беше избран за депутат от СДС в 38-то Народно събрание. От 1999 г. до 2001 г. Емануил Йорданов беше министър на вътрешните работи в правителството на Иван Костов.

По-рано днес БНТ съобщи, че МВР, ДАНС и прокуратурата са подписали споразумение за съвместни действия по предотвратяване на търговията с гласове на предстоящите избори. За това беше подписана заповед за създаване на съвместно специализирано звено.

Още  новини от Избори 2011 четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още