IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С извънреден полет ще се приберат още 140 от руските туристи

Московските медии отправиха убийствени критики към българския туризъм, чийто имидж се срина заради спора между „България Ер“ и „Алма Тур“

16:13 | 14.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
С извънреден полет ще се приберат още 140 от руските туристи

Близо 140 от блокираните у нас руски туристи ще се приберат тази вечер в родината си с извънреден полет на „България Ер“ до Санкт Петербург, съобщи транспортният министър Ивайло Московски, цитиран от БТА.

Заради конфликта между националния превозвач и туристическата агенция „Алма Тур“ няколкостотин руски граждани не можаха да се приберат навреме в родината си след почивка на българското Черноморие.

Днешният полет ще бъде платен от руски туроператор чрез клирингова къща, уточни Московски. Очаква се проблемът да приключи окончателно, след като бъде осъществено транспортирането на последните туристи, чиито полети са насрочени за 16 и 23 септември.

Руските туристи ще бъдат превозени от България и не трябва да се допуска подобно нещо да се повтаря, коментира Московски. Според него и двете компании „България Ер“ и „Алма Тур“ имат вина за случилото се, но отговорност ще се търси едва след проверката на прокуратурата.

Нека да приключи казусът и тогава ще решим дали да съставим административен акт или да преминем към по-крайни мерки като отнемане на лиценз, каза още транспортният министър. Той информира, че за момента „България Ер“ не отказва да превозва пътници.

Според него страната ни няма да търси компенсации за извозването на част от пътниците с правителствения самолет - болни и майки с малки деца.

Междувременно руските медии продължават да критикуват страната ни заради проблемите на руските граждани. Московският вестник "Росийская газета" написа, че България бавно, но сигурно загробва своята репутация на туристическа дестинация.

В статията със заглавие "Развалено в България - руските туристи се оказаха заложници на балканската немарливост" се прогнозира, че краят на тазгодишния летен сезон ще се превърне в кошмар за българските туроператори в началото на 2012 г. Тогава руснаците масово ще изберат други курорти вместо "Златни пясъци" и "Слънчев бряг", а за тази антиреклама българите ще трябва да благодарят на самите себе си, твърди изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още