IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всички желаещи авиокомпании ще могат да превозват руските туристи на „Алма тур“

Това реши транспортното министерство за улеснение на туристите, чиито полети бяха отменени заради неизплатени задължения на "Алма тур" към "България Ер"

15:59 | 12.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Всички желаещи авиокомпании ще могат да превозват руските туристи на „Алма тур“

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще осигури всички необходими разрешителни на авиокомпаниите, които биха поели превоза на туристите, чиито полети бяха отменени заради спора между авиокомпания „България Ер“ и туроператора „Алма тур“, съобщиха от ведомството.

За това са се договорили при днешната среща в Москва зам.-министърът на транспорта Камен Кичев и представители на Федералната агенция по въздушен транспорт на Русия „Росавиейшън”. Целта е да се даде възможност и на други превозвачи освен „България ЕР“ да участват в разрешаването на възникналия проблем.

„Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” (ГВА) ще окаже необходимото съдействие и ще издаде всички разрешителни на български или руски авиокомпании за осъществяване на полетите, с които ще се превозят туристите”, заяви зам.-министър Кичев. По думите му министерството прави всичко възможно, което е в неговите компетенции, за да се помогне на хората да се приберат по родните си места. 

„Прокуратурата има съмнения за неправомерни действия от страна на служители и на "Алма тур", и на "България Ер" по случая с непревозените туристи“. Това съобщи днес говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска, цитирана от БТА.

Дори това да е чисто междуфирмен спор за финансови взаимоотношения, това не означава, че прокуратурата не може  да разпореди проверка, поясни Немска. Тя допълни, че е имало и други подобни случаи на задлъжнялост между фирми, които прокуратурата проверява.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още