IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков разкри приоритетите на правителството до края на мандата

Правителството ще наблегне на увеличаването на доходите на социално слабите и развитието на секторни политики, водещи до разкриване на нови работни места

09:26 | 10.09.11 г.
Дянков разкри приоритетите на правителството до края на мандата

Приоритети в Бюджет 2012 и до края на мандата на правитлеството ще бъдат увеличаването на доходите на социално най-слабите групи и развитие на секторни политики, водещи до разкриване на работни места, заявява в интервю за БТА вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

По думите му увеличение на пенсиите едва ли ще има от началото на следващата година, но възможност за него ще се търси с бюджета за 2012 година.

Вицепремиерът посочи, че политиката по доходите през следващата година няма да се фокусира само върху заплати и пенсии, а ще се преценява къде държавата може да има по-активна секторна политика, така че доходите на населението да се увеличават.

Предвиждат се субсидии за зеленчукопроизводители, пчелари, птицевъди и свиневъди, ще се подкрепят икономически сектори в региони, които са икономически по-изостанали. 

 

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още