IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София ще получи 50 нови тролеи по европроект

За интегрирания градски транспорт на столицата са осигурени 113 млн. лв., с които ще се ремонтира трамвайна линия и ще бъдат обновени информационните табла

11:51 | 09.09.11 г.
София ще получи 50 нови тролеи по европроект

Над 50 нови тролейбуса ще бъдат купени по проекта за интегриран градски транспорт в София, съобщи пред БНР Деница Николова, шеф на дирекция „Програмиране на регионалното развитие“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Предвижда се и пълно обновяване на трамвайна линия номер 7, както и поставянето на 600 информационни табла на спирки в столицата, съобщи още Николова.

Проектът ще допринесе за по-бързото предвижване на пътниците, като това ще стане чрез внедряването на т. нар. интелигентна система за контрол на трафика, посочи още Николова. Чрез интелигентна система целият градски транспорт в София ще получава т. нар. бърза линия  с осигуряване на "зелена вълна" на светофарите, обясни Николова.

Общата стойност на проекта е 113 млн. лв., 95 млн. лв. от които са безвъзмездната финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие. Проектът ще бъде реализиран в рамките на 3 години.

Подобни проекти ще има и в още шест големи български града Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Плевен и Русе. За всеки от тези градове има определен ресурс, който ще се използва целево за изграждане на интегриран градски транспорт.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още