IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новият шеф на НОИ счита, че е нереално да се съберат заложените годишни приходи

За седемте месеца на годината държавното обществено осигуряване е получило с 208 млн. лв. по-малко средства от планираното, съобщи председателят на института Бисер Петков

10:21 | 09.09.11 г.
Новият шеф на НОИ счита, че е нереално да се съберат заложените годишни приходи

Не смятам, че е реалистично до края на годината дефицитът в приходите на Националния осигурителен институт (НОИ) да бъде сведен до нула. Това обяви новият председател на НОИ Бисер Петков в интервю пред Нова телевизия.

Петков припомни, че за седемте месеца на годината институтът е събрал с 208 млн. лв. по-малко приходи от заложеното в бюджета. На въпроса дали планираните годишни приходи наистина са били нереалистични и в кого е вината за това, Петков обясни, че на този етап не би могъл да коментира и че предпочита да го направи в края на годината, когато постъпят всички средства от осигуровките.

Новият шеф на НОИ отказа да даде оценка на работата на предшественика си Христина Митрева. На въпроса каква кадрова политика ще провежда, Петков обясни, че няма да прави чистка, а ще разчита на професионализма и лоялността на служителите.

Петков припомни, че един от основните му приоритети е НОИ да се отвори по-широко към работодателите и осигурените лица. За целта ще бъдат електронизирани и по-голяма част от услугите, обясни още Петков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още