IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Мини Марица изток“ отчете рекорд при въгледобива за 8-те месеца на годината

През отчетния период са добити 20,6 млн. т въглища, очаква се до края на годината количествата да достигнат 28 млн. т

16:30 | 08.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
„Мини Марица изток“ отчете рекорд при въгледобива за 8-те месеца на годината

Миньорите от “Мини Марица изток” ЕАД добиха над 20,6 млн. тона въглища за осемте месеца  на годината, съобщиха от дружеството.

Количеството добита суровина е със 7 млн. тона повече в сравнение с резултатите за същия период на 2010 г. и с близо 500 хил. тона повече от заложеното в бизнес програмата на дружеството за 2011 г.

Мините подобриха предишния си най-висок добив от 1996 г., когато от разработката на източномаришкото лигнитно находище за осемте месеца са добити 16,6 млн. тона въглища.

От началото на годината до края на месец август са разкрити, транспортирани и насипани повече от 66 млн. куб. метра земна маса, което е с 57% повече в сравнение със същия период на миналата година.

По този начин  въгледобивната компания се подготвя да изпълнява качествено и в срок заявките за предстоящите зимни месеци, през които потреблението на въглища се повишава, направени от централите от комплекса - ТЕЦ „Марица Изток 2” ЕАД, ТЕЦ „Контур Глобал Марица изток 3”, „AES Гълъбово” и „Брикел” ЕАД.

В бизнес програмата на “Мини Марица Изток” за тази година са предвидени добив на общо 27,25 млн. тона въглища. До края на годината се очаква преизпълнение на заложените в бизнес програмата показатели, като добивът на суровина се очаква да достигане 28-29 млн. т.

Всички топлоелектрически централи в комплекса вече са подали своите заявки за следващата година и на тази база прогнозите за 2012 г. са за добив над 32 млн. тона въглища.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още