IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съставът на Комисията за защита на конкуренцията се увеличава от 5 на 7 души

Мотивите за възстановяване на предишната численост са свързани с повишения обем на работа, както и със съкращаването на сроковете за произнасяне по преписките

13:59 | 07.09.11 г.
Съставът на Комисията за защита на конкуренцията се увеличава от 5 на 7 души

Съставът на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се увеличава отново от пет на седем души. Това реши парламентът с приемането на второ четене на промените в Закона за защита на конкуренция, внесени от ГЕРБ.

Само преди година съставът на комисията беше намален от седем на пет експерти с обяснението, че трябва да се намали бюджетът й и да се оптимизират възложените й функции.

Сегашните мотиви за възстановяване на предишната численост са свързани с повишения обем на работа, както и със съкращаването на сроковете за произнасяне по преписките.

Двамата нови членове трябва да бъдат избрани от Народното събрание в едномесечен срок от обнародването на измененията в „Държавен вестник“. Мандатът им ще важи до приключването на мандата на останалите действащи членове.

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още