IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опозицията сравни законодателните инициативи на ГЕРБ с ПР кампания

От Синята коалиция и "Атака" настояват за спешна подкрепа на малкия бизнес

12:15 | 31.08.11 г.
Опозицията сравни законодателните инициативи на ГЕРБ с ПР кампания

ГЕРБ от месеци си прави PR и предизборна кампания, а не решава реалните проблеми на хората. Така лидерът на БСП Сергей Станишев обобщи работата на управляващите при откриването на новата пленарна сесия на Народното събрание.

Лидерът на БСП подчерта, че „все повече зейва пропастта между твърденията на управляващите, че живеем в прекрасна страна с инвестиции и бизнес, и реалността, в която хората живеят“.

"Всъщност ограбихте бизнеса, ограбихте резерва на здравната каса, изядохте поне половината от фискалния резерв и постоянно спестявате на гърба на хората", заключи още Станишев. И прогнозира, че новата пленарна сесия ще мине под знака на предстоящите избори.

"Върхът на тази тенденция ще бъде, ако наистина две седмици преди изборите разпуснете парламента", отбеляза Станишев.

Лидерът на БСП определи декларацията на ГЕРБ за приоритетите като "ритуално изказване" за "нови намерения в стила на късния соц".

Значително по-конструктивни в критиките си бяха депутатите от Синята коалиция, чийто съпредседател Мартин Димитров настоя през тази сесия парламентът спешно да изработи нова антикризисна програма с акцент подпомагането на малкия и средния бизнес.

"В момента има верижни фалити и държавата се превръща в причина за тях заради неплащане към бизнеса, ако това не се промени, безработицата ще става все по-голяма", предупреди лидерът на СДС.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров пък обясни, че ще работят за законодателни инициативи в защита на дребните стопани. „Дребните стопани в България в момента са дискриминирани, за тях държавата не се грижи. През тази сесия ще внесем законопроект, с който да обърнем внимание на хората, които произвеждат" зарече се Волен Сидеров.

За разлика от БСП представителите на ДПС направо обявиха в декларацията си, прочетена от Лютви Местан, че приоритет на партията през есенната сесия ще бъде създаването на условия за предсрочен вот, след което управлението трябва да се поеме от "нормално правителство на демократичните ценности и националните приоритети".

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още