IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 100 млн. лв. са прехвърлени от един пенсионен фонд в друг за полугодието

Повече от 90 хил. души са се възползвали от правото за прехвърляне на средства от индивидуалните си партиди през първите шест месеца на годината

12:04 | 31.08.11 г.
Над 100 млн. лв. са прехвърлени от един пенсионен фонд в друг за полугодието

Общо 53 754 заявления за промяна на участие и прехвърляне на средства от един пенсионен фонд в друг са подадени в пенсионноосигурителните дружества през второто тримесечие на годината, показват данните на Комисията за финансов надзор (КФН).

Общо 45 764 осигурени лица от подалите заявления през второто тримесечие на тази година са променили участието си във фондовете за допълнително пенсионно осигуряване. Общата сума на прехвърлените средства в друг пенсионен фонд от съответния вид е 54,312 млн. лв.

Осигурените лица, възползвали се от правото си за промяна на участие и прехвърляне на средства от индивидуалните партиди през първите шест месеца на годината са общо 90 203. Размерът на прехвърлените средства от началото на годината е 103,745 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още