IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Листовките на кандидат-шофьорите вече ще се проверяват по интернет

Всеки тест ще бъде запечатан в индивидуален плик с холограмни стикери, за да се избегнат опитите за манипулации при оценяването на курсистите

16:51 | 30.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Листовките на кандидат-шофьорите вече ще се проверяват по интернет

Проверката на листовките на кандидат-шофьорите вече ще се извършва на компютър с интернет, скенер и баркод четец, които са важни елементи от новата система за провеждане на теоретичния изпит за водачите на моторни превозни средства.

Системата беше официално представена днес в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Очаква се тя да влезе в действие в края на септември или началото на октомври тази година. 

Всяка листовка ще бъде с различна комбинация от въпроси. Други промени, които се предвиждат, е намаляване на броя на въпросите от 60 на 45, като се въвеждат обаче повече от един верен отговор на въпрос.

Всеки тест ще е запечатан в индивидуален плик с холограмни стикери, които се разрушават при отваряне.

Всичко това ще ограничи възможността за манипулиране на резултатите от теоретичните изпити, обясни министър Ивайло Московски, съобщиха от ведомството.

Всички нововъведения са насочени към повишаване на качеството на обучението и спирането на порочната практика да се купуват шофьорски книжки, коментират от транспортното ведомство. По думите на министър Московски, целта е новата система да минимизира възможностите за измами.

Електронната система е вторият етап от предприетите мерки за повишаване на безопасността по пътищата. За да се осигури строг контрол при полагането на изпитите, през миналата година бяха монтирани камери в стаите, където те се провеждат, поясни транспортният министърът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още