IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветанов изключи Кунева като основен опонент на ГЕРБ в президентските избори

Минимална цел за местния вот е партията да постигне изборните резултати от 2007 г., съобщи шефът на предизборния щаб на партията

12:35 | 26.08.11 г. 1
Цветанов изключи Кунева като основен опонент на ГЕРБ в президентските избори

"БСП е основният опонент на ГЕРБ за президентския вот. Меглена Кунева не ни притеснява".

Това заяви шефът на предизборния щаб на управляващите и вътрешен министър Цветан Цветанов в сутрешния блок на bTV.

За местните избори управляващите имат програма минимум и програма максимум."Минималната цел е постигане на резултата от изборите през 2007 година. Това означава да сме първа политическа сила, да имаме кметове в над девет областни града. Реалният резултат е 10-12 кметове, а отличният – 16", каза още Цветан Цветанов.

ГЕРБ си е поставила за цел да влезе и в смесените региони, които традиционно се „държат“ от ДПС.

"Важно е да влезем сериозно в тези смесени райони, за да неутрализираме страха, който продължава да цари там. 2013 г. се надяваме, че ДПС ще бъдат неприятно изненадани от резултатите, които ще получим в местата, които по традиция са на Доган", смята Цветанов.

Цветан Цветанов за пореден път отказа да коментира думите на финансовия министър Симеон Дянков за намаляване на парите от бюджета за МВР за сметка на образование, наука и култура.

Мотивът – темите за бюджета и управлението трябва да се коментират в друг формат – на ниво Министерски съвет и парламентарна група.

Вътрешният министър обаче подчерта, че е "колективен играч" и се съобразява с решенията на останалите министри, дори те да не съвпадат с неговите виждания.
 

Още новини за Избори 2011 четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
forexar
преди 12 години
Що за икономическа новина е това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още