IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синята коалиция и ОДС заедно на президентските избори

Двете партии подписаха споразумение за подкрепа на десния кандидат за президент Румен Христов

13:42 | 25.08.11 г. 1
Синята коалиция и ОДС заедно на президентските избори

СДС и ОДС (БДС "Радикали" на Евгени Бакърджиев, Демократическа партия на Александър Праматарски, Движение "Гергьовден", водено от Любен Дилов-син, и ССД на Софиянски) подписаха споразумение за подкрепа на десния кандидат за президент Румен Христов.

Новата предизборна коалиция, нарекла себе си "Синя коалиция и ОДС", твърди, че ще се регистрира в ЦИК за участие на вота през есента.

Под документа са се подписали Борис Марков, шеф на националния предизборен щаб на СДС и Иво Цанев, който представлява Координационния съвет на ОДС. Липсва обаче подпис на партньора на СДС – ДСБ.

Публична тайна е, че в "Синята коалиция" текат спорове за личността на вицепрезидента – дали тя да е чисто партийна номинация на хората на Иван Костов, така както им бяха обещали и от СДС, или пък номинация, която да събира по-широка подкрепа и сред останалите десни формации.

Спорове има за кметския вот. Там драмата е как да бъде подредена съветническата листа в София. СДС иска подредбата да е по един представител на СДС и ДСБ. Костовистите пък настояват за съотношение 3 към 2 в тяхна полза, тъй като подкрепата на тъмносините в столицата е по-голяма.

Новата коалиция смята, че България се нуждае от стабилно дясно управление. В предизборната кампания те ще наблегнат на предложения, свързани с решаването на основните проблеми като безрезултатните действия в борбата с престъпността, спирането на реформите, хаосът в икономическата политика и харченето на бюджетни средства.

Още новини за Избори 2011 четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Хари Холер
преди 12 години
Интересно дали това не е маневра на Костов заради посредствената кандидатура на Прошков. После пак ще иска да назидава и да ръководи, дано този процес на отделяне на СДС от него да продължи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още