IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветанов: Фандъкова няма да е кандидат-президентът на ГЕРБ

Кметицата е безспорен фаворит за втори кметски мандат на Столична община

18:21 | 16.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Цветанов: Фандъкова няма да е кандидат-президентът на ГЕРБ

Йорданка Фандъкова е безспорният фаворит за кмет на Столичната община.

Така шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на въпроса дали е възможно Фандъкова да бъде кандидат за президент.

Цветанов отново подчерта, че изключва тази възможност и посочи, че от областните градове, освен кандидата на София, остават да бъдат обявени кандидатите на ГЕРБ за Габрово, Перник и Търговище.

До момента единственият издигнат кандидат в коалиция със "сините" и НДСВ е този на община Опан.

На въпрос дали подобно на случая с кмета на Варна, ГЕРБ ще припознае и кмета на Перник за свой кандидат, Цветанов отрече.

"Във всички областни градове ГЕРБ ще издигне самостоятелни кандидатури, каза той и изключи възможността за коалиция с Касим Дал, който е традиционно силен в Търговище", каза той.

Цветан Цветанов се похвали, че това, което ГЕРБ правят в последните месеци, е да работят много активно в смесените региони.

"Аз дори в голямата си част съм го приел и като лична кауза, защото, когато отидеш в тези малки населени места и се срещнеш с тези хора, когато видиш какво е постигнато за тези 20 години преход, просто ти става мъчно и се чудиш как тези хора не са били забелязвани от политиците в България, как тези хора са били използвани на изборите да гласуват за определена политическа формация и след това никой да не прави нищо за тях", допълни той.

Още новини за предстоящите президентски и кметски избори четете в специалната секция на Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още