IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов обеща разрешаване на проблема с отпадните води по Черноморието

Премиерът не изключва дори закодателни инициативи, които да ускорят работата по изграждане на пречиствателни станции

15:38 | 15.08.11 г.
Борисов обеща разрешаване на проблема с отпадните води по Черноморието

През следващите две - две и половина години трябва да се реши проблемът с пречиствателните станции по българското Черноморие. Това обяви премиерът Бойко Борисов при днешното откриване на колектор за отвеждане на отпадни води в курорта "Св. св. Константин и Елена", предаде БТА.

Премиерът поясни, че през последните години никой не е мислил за този проблем и окачестви поведението на някои от общинските съвети като безотговорно. „Ако трябва, ще бъде създаден специален закон, но пречиствателните станции трябва да бъдат изградени", заяви още премиерът.

Още утре министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев ще проведе заседание с експерти, които да прегледат съществуващото законодателство и да преценят има ли нужда от промени, за да се реши по-бързо проблемът, обясни премиерът.

Според Борисов за пречиствателната станция на "Златни пясъци" е трябвало да се намери решение преди десетилетия защото при сегашните условия са необходими около 100 милиона лева. „Ние трябва да действаме по съкратени процедури и да молим Брюксел, за да ни бъдат осигурени европейски пари за този проект“, поясни Бойко Борисов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още