IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 6 август

08:02 | 06.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 6 август

Изборите били по-скъпи, защото включвали и разходите за балотаж

в. Дневник

Местните и президентски избори ще струват 35 млн. лв., а не 26 млн. лв., както първоначално беше обявено, защото в план-сметката са разчетени и разходи за евентуални балотажи. Това обяснява министърът на финансите Симеон Дянков на последното заседание на правителството става ясно от стенограмата му.

За сравнение местният вот през 2007 г. струваше 18.5 млн. лв.

"Понеже, разбира се, Министерство на финансите и ЦИК не знаят къде и как ще се извършват тези балотажи, затова сме направили такава сметка, за да може и вторият тур да е напълно финансиран. Оттам излизат тези 35 милиона лева", обяснява Дянков.

Дянков предупреждава, че не може да се инвестира в летище Балчик без разрешение от Брюксел

в. Дневник

Правителството трябва да уведоми Европейската комисия за намерението си да инвестира средства за превръщането на запустялото военно летище в Балчик в гражданско. Причината е, че за целта държавата планира да даде средства на новосъздаденото държавно дружество "Летище Балчик" ЕООД, което според правилата на Европейския съюз е непозволена държавна помощ. За проблема предупреждава министърът на финансите Симеон Дянков по време на последното заседание на кабинета, става ясно от неговата стенограма.

Преди два дни министрите решиха да се създаде еднолично дружество с ограничена отговорност "Летище Балчик" ЕООД с капитал 390 000 лв. Той ще е разпределен в 390 000 дяла по един лев всеки, които ще са собственост на държавата.

София се застрахова с банкови гаранции срещу некачествени ремонти

в. Дневник

Столичната община подписа днес договори за банкови гаранции с пет дружества за комунални услуги, които извършват ремонти на улици, тротоари и зелени площи. На общината сравнително често й се налага да възстановява пътна настилка след некачествени ремонти, обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Чрез тези гаранции няма да се налага общината да финансира от бюджета си повторните ремонти, уточни Христов. Размерът на гаранциите е определен в зависимост от инвестиционните програми на дружествата.

Борисов: Няма да допусна разкол в кабинета

в. Сега

Веднага и незабавно в момента, в който някой се обърне срещу свой колега, ще бъде наказан, каза Борисов по повод интригата между вицепремиерите Дянков и Цветанов. Премиерът гостува в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия.

"Дянков не беше на този Министерски съвет. Това е грозна инсинуация. Той съвсем друг подтекст е вмъкнал в това, което коментира. А Цветанов не го говори на МС", уточни Борисов. "Като свърши заседанието, само попита: Не е ли редно да ни предупредите дни преди това да си попълним резервите", обясни премиерът. Той заяви, че само ако усети разкол в кабинета моментално ще свика групата на ГЕРБ в НС и на следващия ден ще има оставки в правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още