IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

До края на август ще бъдат отпуснати още 35 млн. лв. на тютюнопроизводителите

ЕК иска след 2014 г. сдруженията на производителите да разпределят държавните помощи в различните сектори на земеделието

20:50 | 05.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
До края на август ще бъдат отпуснати още 35 млн. лв. на тютюнопроизводителите

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е обявил днес в Исперих, че до края на месеца ще бъдат отпуснати и останалите 35 млн. лв. на тютюнопроизводителите. Това е втория транш от предвидените 70 млн. лв. от правителството, съобщават от пресцентъра на земеделското министерство.

Министърът е призовал тютюнопроизводителите да се сдружават. Европейската комисия възнамерява в новия програмен период след 2014 г. сдруженията на производителите да разпределят държавните помощи в различните сектори на земеделието. В България липсват такива сдружения, е казал министърът на среща със земеделски производители в района на Исперих. Според него след 2014 г. можем да губим средства, защото няма да има кой да ги разпределя.

Министърът е обяснил на земеделците, че ако имат сдружения, ще предават повече продукция, ще договарят по-високи цени, защото ще продават без посредници. Освен това производителите в сдружение могат да договарят по-ниски цени на горивата, торове, препарати и други стоки. Мирослав Найденов е подчертал, че се отпускат европейски средства за пълна издръжка на сдружението, за офис, техника и други нужди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още