IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 302 млн. лв. собствени приходи събрала Столичната община до края на юли

Oт данъка върху недвижимите имоти са събрани 55 млн. лв., каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова

16:23 | 01.08.11 г.
Над 302 млн. лв. собствени приходи събрала Столичната община до края на юли

Събраните собствени приходи от Столичната община към края на юли тази година са в размер на 302,048 млн. лв., съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Това е с 14,2 млн. лв. повече спрямо същия период на миналата година.

Най-голям е делът на сумите от данъка върху недвижимите имоти - 55 млн. лв., или със 7,8 млн. лв. повече спрямо същия период през миналата година.

От таксата за битови отпадъци са събрани 105 млн. лв., които са с 1,2 млн. лв. повече спрямо седемте месеца за миналата година. От данъка върху МПС са събрани 65% от заложените приходи, каза Фандъкова.

От таксата за ползване на детски градини събраните приходи са с 1 млн. лв. повече спрямо миналогодишните. „От планираните общо 3 млн. лв. за година са събрани 1,097 млн. лв. до края на юли“, каза кметът на столицата. Причината е в по-големия брой детски градини, както и повечето деца.

Отчетът сочи увеличение на сумата от данъка върху възмездните сделки с 6 млн. лв. в сравнение с юли миналата година, а събраните пари от такса за строителсни разрешителни до момента са 5,58 млн. лв.

До момента от един от най-големите вериги магазини "Европа" чрез съдия-изпълнител са събрани 300 хил. лв., но това не удовлетворява общината и тя ще предложи продажбата на имот чрез публична продан, каза още Фандъкова. Изцяло събрани са дължимите данък "сгради" и такса "смет" от "Ай Ти Риъл естейт" - общо 900 хил. лв.

От общината очакват до два месеца да започне плащането на част от задължения на "Кремиковци" към нея. Предстои връчването на акта за установени задължения на Софийския университет, където ще се предложи разсрочване на плащанията по подобие на това на Народния театър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още