IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отмени обществена поръчка за застраховане на „Топлофикация София“

Възложителят е поставил условие за минимален премиен приход, мотивира се антимонополният орган

15:20 | 01.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК отмени обществена поръчка за застраховане на „Топлофикация София“

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решението на изпълнителния директор на „Топлофикация София” ЕАД, с което е открита обществена поръчка за застраховане на имуществото, работниците и служителите на дружеството, съобщиха от комисията.

Производството е образувано във връзка с постъпили жалби от страна на „Застрахователно акционерно дружество Армеец” АД и„Дженерали застраховане” АД.

Антимонополният орган счита, че възложителят е нарушил разпоредбата на закона за обществените поръчки, като е поставил условие за минимален премиен приход, който не съответства на сложността, на предмета и обема на обществената поръчка. Подобни изисквания необосновано ограничават участието в процедурата на юридически лица застрахователи, е решила комисията.

Справка в сайта на Агенцията за обществените поръчки показва, че в обявлението на топлофикацията е записано изискването участниците да имат следния минимален премиен приход към 30.09.2010 г. на застраховките: за „Пожар и природни бедствия” - 10 млн. лв., за „Злополука” – 500 хил. лв., за “Гражданска отговорност” на автомобилисти – 5 млн. лв., за „Автокаско” - 500 хил. лв., за обща гражданска отговорност - 500 хил. лв.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още