IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блокираха движението на влаковете от София до Бургас при строителството на Тракия

Стоманен пилон, изпуснат от кран върху жп линията до Сливен, причини щети върху елмрежата и релсите

18:40 | 27.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Блокираха движението на влаковете от София до Бургас при строителството на Тракия

Строителят на лот 3 на магистрала „Тракия“ - гръцката фирма „Актор“, блокира днес движението на влаковете по направлението София – Бургас, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Тази сутрин при изграждането на надлез, който е част от „Тракия“, от кран е изпусната греда, която според експерти тежи около 30 - 35 тона. При падането й няма пострадали хора.

Строителят е монтирал стоманените пилони на надлеза, уточни пред Investor.bg Бисер Минчев, главен ревизор по безопасността в Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Минчев посочи, че има щети по елмрежата и по железния път. В резултат движението е спряно между гарите Кермен и Безмер.

За всеки случай НКЖИ трябва да изчака свалянето на всички стоманени пилони от фирмата, за да приключи с ремонта. Според Минчев движението на влаковете ще бъде възстановено още днес.

В момента търпим много щети, защото влакове закъсняха и бяха отклонявани по обходен маршрут, допълни той.

От пътната агенция поискаха „Актор” да поеме разходите за придвижването на пътниците на БДЖ с автобус, както и разходите за възстановяване на контактната мрежа. Възможно е да бъдат наложени санкции на строителя, твърдят от агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още