IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

50 млн. лева оборот е укрила фирма, стопанисваща нощни клубове в София

Заведенията са изтривали данни от касовите апарати

17:11 | 27.07.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
50 млн. лева оборот е укрила фирма, стопанисваща нощни клубове в София

Фирма, която стопанисва популярни нощни заведения в София, е укрила близо 50 млн. лв. оборот за последните 3 години, съобщиха от Националната агенция за приходите. Невнесеният ДДС за периода е от порядъка на 10 млн. лв.

Укривани са още корпоративен данък, осигуровки и данък върху доходите на персонала. След продължително разследване, проведено от антимафиоти и данъчни под ръководството на Софийска градска прокуратура, днес са претърсени 7 адреса в столицата. Оттам са иззети компютри, касови апарати и специализиран софтуер за манипулиране на фискални устройства.

По първоначална информация от 2008 г. досега заведенията са укривали значителна част от оборотите си чрез изтриване на данни от касовите апарати. Това е ставало с помощта на сервизна фирма, чийто управител е задържан.

Доставките на алкохол и цигари също са се извършвали без документи. Иззет е и хард диск със запис на реалните парични потоци и счетоводството на фирмата.

Според събраните до този момент данни само три от разследваните заведения чрез манипулиране на касовите апарати са укрили за миналата година 1,2 млн. лв.

Собствениците на фирмата са инвестирали неотчетените обороти в недвижими имоти и бизнес, работи се и по версия за пране на пари.

Повдигнати са обвинения на четирима, операцията е в рамките на досъдебно производство за укриване на данъци и документни престъпления.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 13 години
При добро желание ще спипат още десетки такива случай ...ако не и стотици! "Бизнесмечета" като тия колкото щеш!:)).. А иначе реват че вдигали заплати МРЗ с някакви си левчета отгоре!?:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още