IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ГЕРБ представи още 21 кандидатури за местните избори

От НДСВ също обявиха предложенията си за кметския стол

15:46 | 22.07.11 г.
ГЕРБ представи още 21 кандидатури за местните избори

Партия ГЕРБ представи днес 21 кандидатури за местните избори през есента, съобщи БТА. От тях четирима души са депутати, четирима са действащи кметове, двама са общински съветници. С тези кандидатури управляващата партия е обявила до момента общо 69 номинации за кандидат-кметове в страната.

Следващата седмица ще бъдат представени още 60 или 80 кандидати, съобщи председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Кирил Йорданов е номиниран от ГЕРБ за пореден мандат във Варна. Депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев е кандидатурата за кмет на Видин. Заместник-кметът на Враца Петя Аврамова ще се състезава за кметския пост.

За Плевен е номиниран изпълнителният директор на УМБАЛ в града доц. д-р Димитър Стойков. В Пазарджик е номиниран Тодор Георгиев, общински съветник от партията. Досегашният кмет на Ямбол Георги Славов е излъчен повторно като кандидат за кмет. Депутатът Цветан Сичанов е изборът за Самоков.

В кампанията за Своге ще участва Жоро Цветков. Депутатът от ГЕРБ Вяра Петрова пък е номинацията за кмет на община Карнобат. Депутатът от ГЕРБ Иво Димов е кандидатът за кмет на Димитровград. Бившият началник на районното полицейско управление в Лом и заместник-областен управител на Монтана Иво Иванов е номинацията за Лом.

От НДСВ също обявиха имената на кандидат-кметовете си. От партията ще атакуват кметския стол във Велико Търново, където е издигната кандидатурата на Красимир Генчев. Кандъдатът за кмет на Видин е Цветан Ценков, за Добрич – Георги Желев, за Плевен – Стефан Петков, за Пловдив – Славчо Атанасов, за Русе – Румен Януаров, за Стара Загора – Данчо Данев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още